Ksaverska cesta 12a, 10000 ZAGREB
01/ 56 35 055
missio.croatia@misije.hr
Ponedjeljak-petak: 8:00 - 16:00

Facebook

Instagram

VESELI KILOMETRI – najzabavniji suputnik

VESELI KILOMETRI povezuju, donose radost, tjeraju dosadu, grade zajedništvo, potiču dobro u svakom čovjeku, razvijaju osjetljivost za potrebite i pomažu upoznati pravi smisao kršćanske vjere i ljubavi. Plod su suradnje ravnateljstva Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. U Godini obitelji Amoris laetitia (od 19. ožujka 2021. do 26. lipnja 2022.) željeli smo prirediti materijal koji će biti koristan obiteljima tijekom putovanja, ali i pomoći prikupljanju novčanih sredstava za nabavu misijskih vozila hrvatskim misionarima u svijetu u sklopu Akcije MIVA (Misijska vozila).

VESELI KILOMETRI sastoje se od dva seta kartica: OSNOVNI i MISIJSKI. Ukupno je riječ o 24 kartice A5 formata s 36 različitih igara. Osnovni set prikazuje naše hrvatske obitelji koje u misijskom setu idu ususret obiteljima iz misija diljem svijeta. Misijski set zato i u sadržaju ima misijskih elemenata, nastojeći nas ohrabriti na taj susret. Susret s misijskim obiteljima događa se već sada, jer nabavom VESELIH KILOMETARA pridonosite kupnji toliko potrebnih misijskih vozila, a dodatno će se produbiti dok budete koristili kartice.

Aktivnosti na karticama zamišljene su tako da nisu potrebna nikakva dodatna pomagala. Potrebno je samo ponijeti vrećicu s karticama, izvući jednu po želji i ući u svijet igre i veselja. Igre i aktivnosti nastojali smo jasno razložiti kako bi se bez velikih nedoumica mogli koristiti. Ipak, upute u igrama su pomoć, a ne granica. Slobodno se igrajte i preoblikujte dani sadržaj po mjeri svoje obitelji i putnika.

Kartice prate plodove Duha Svetoga koji su nam nadahnuće i vodilja za život: ljubav, radost, mir, strpljivost, velikodušnost, uslužnost, dobrota, krotkost, vjernost, blagost, uzdržljivost, čistoća. Aktivnosti na svakoj kartici podijeljene su na nekoliko rubrika: Razmišljamo, Učimo, Igramo se, Djelujemo i Molimo, kako bi korištenje bilo jednostavnije i zabavnije.

Stvarajući kartice VESELI KILOMETRI, željeli smo pozvati na zajedničko razmišljanje, učenje, igranje, konkretno djelovanje i molitvu. Ponuđeni sadržaj uvodi u misijski svijet i otvara vidike za stvarnost ljudi u misijskim zemljama.

Misije nas potiču da prihvatimo jedni druge, a VESELI KILOMETRI pomažu misionarima u kupnji misijskih vozila putem akcije MIVA.  

Predložena donacija je 20,00 eur.

Želite li naručiti svoj paket VESELIH KILOMETARA, javite nam se na: 01/56 35 055, email: missio.croatia@misije.hr ili porukom na Facebook stranici: www.facebook.com/missioHR


Što je akcija MIVA?

MIVA je međunarodna humanitarna akcija kojom spašavamo živote, vraćamo zdravlje bolesnima, umanjujemo siromaštvo, glad i žeđ te omogućujemo pristup obrazovanju. Vozilo koje posjeduje misionar koristi se za sve, baš za sve! Koristi se za prijevoz hrane, građevinskog materijala, bolesnika, djece u školu, ali i kao ambulanta i rađaonica, jer često je to jedino prijevozno sredstvo za desetke pa i stotine tisuća ljudi. Sva prikupljena sredstva od VESELIH KILOMETARA koristit ćemo isključivo za kupnju misijskih vozila.

Kreativni tim koji je radio na pripremi ovih aktivnosti pazio je na brojne detalje te je izrada ambalaže u obliku platnenih vrećica povjerena štićenicima Centra za inkluzivnu podršku i zapošljavanje „Inpromo“, Labin. Marljive ruke osoba s invaliditetom s puno radosti i ljubavi, uz pomoć volontera, šivale su platnene vrećice. Ovom vrstom ambalaže željeli smo skrenuti pozornost na važnost čuvanja prirode koja nam je darovana.

Dodatni materijal VESELIH KILOMETARA je ilustrirana knjižica koja sadrži upute za korištenje, priču o Plodovima Duha Svetoga, malu školu molitve te upoznavanje misijske krunice kao i priču o poznatim svetcima, zaštitnicima misija i njihove molitve. U knjižici nalazi se i priča o misijskom djelovanju koja potiče na promišljanje i djelovanje.

Vjerujemo da će VESELI KILOMETRI pomoći u uspostavljanju boljih odnosa, poticati razvoj kreativnosti, jezičnih i socijalnih vještina, kritičkog razmišljanja, samopouzdanja i samopoštovanja, koncentracije i strpljenja.

Ne zaboravimo poruku sv. Majke Terezije koja kaže da uvijek treba naći vremena za igru jer to je tajna vječne mladosti.

Od srca vam želimo da uz igru VESELI KILOMETRI sva vaša putovanja i druženja budu budu ugodnija, mirnija i zabavnija!