Ksaverska cesta 12a, 10000 ZAGREB
01/ 56 35 055
missio.croatia@misije.hr
Ponedjeljak-petak: 8:00 - 16:00

Facebook

Instagram

SVJETSKI DAN MISIJA 2021.

SVJETSKI DAN MISIJA 2021. - Plakat

„Ne možemo ne govoriti o onome što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4, 20) geslo je ovogodišnjega Svjetskog dana misija, koji se slavi 24. listopada. Papa Franjo nas porukom poslanom pod tim geslom poziva na oduševljeno svjedočenje susreta sa živim Bogom, koji dotiče i obnavlja živote.

Zajedno s Kristovom Crkvom pozvani smo pružiti molitvenu i materijalnu podršku najugroženijima u misijskim zemljama. Da bismo u sebi i u našim župnim zajednicama budili svjedočki i misionarski duh, i ove vam godine nudimo brošuru, nastalu u zajedništvu s Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine, koja obiluje poticajnim sadržajima. Kao primjer aktivna i djelatna svjedočenja Božje ljubavi pred nama je ponovno lik službenice Božje Pauline Marie Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, čiji je plod Svjetski dan misija, a čiji nam život govori upravo o oduševljenu zauzimanju i traženju načina za pomoć onima koji su najpotrebitiji, bilo duhovno bilo materijalno.

Svjetski dan misija spaja sve katolike svijeta u jednu zajednicu vjere. Na misi te Misijske nedjelje obvezujemo se našem zajedničkom pozivu da kroz krštenje budemo misionari molitvom, sudjelovanjem u sv. misi i velikodušnim darivanjem priloga za Papinsko misijsko djelo za širenje vjere.

Materijali koji se nude za osmišljavanje Dana misija odnose se na liturgiju i animaciju. U liturgijskom dijelu donosimo meditacije naših misionara na dnevna liturgijska čitanja u tjednu prije Misijske nedjelje, meditaciju za sam Svjetski dan misija, pripadajuću molitvu vjernika te predložak za euharistijsko klanjanje. Animacijski dio nudi jednu katehezu za niže i jednu za više razrede osnovne škole, kao i razmatranja slavnih otajstava Misijske krunice.

Vjerujemo da će u angažmanu za pripravu Misijske nedjelje biti poticajne riječi Papine i biskupove poruke, koje se nalaze na samom početku brošure, kao i nakane apostolata molitve, koje nam omogućuju da svi u molitvi budemo „jedno srce i jedna duša“ (usp. Dj 4, 32).

I ove godine, papa Franjo nas potiče da na Svjetski dan misija, ali i svakoga dana budemo misionari tako što ćemo živjeti svoj „poziv da iziđemo iz sebe samih iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu što se pokazuje kao prilika za solidarnost, služenje, posredovanje“.

Želimo stoga da ovaj Svjetski dan misija svima bude prigoda za svjedočanstvo Božje ljubavi prema svakom čovjeku, ali i za svjedočanstvo naše međusobne ljubavi, koja ne ostaje samo na riječima, već se pokazuje i uzajamnim pomaganjem i konkretnim djelima.

SVJETSKI DAN MISIJA 2021. - prikaz animacijski materijali

Misijski materijali pomoći će oblikovanju misijske duhovnosti vjernika, a za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju i rado ćemo pomoći: missio.croatia@misije.hr

Ne zaboravimo da Bog sve može, ali želi našu suradnju!