Papinska misijska djela Hrvatske objavila su međunarodnu video poruku kojom misionari diljem svijeta te predstavnici mjesnih Crkava misijskih područja udružuju svoje glasove kako bi poslali poruku nade svijetu.
Papa Franjo istaknuo je svoju ljubav prema Papinskim misijskim djelima, ističući da su misije srce i identitet Crkve, a svjetska mreža Papinskih misijskih djela odražava bogatu raznolikost “ljudi s tisuću lica”. Ta su lica predstavljena u inspirativnom videu koji povezuje više od 30 misionara sa sjedištem u preko 25 različitih zemalja koji govore razne jezike.
 
Video je inicijativa različitih nacionalnih uprava Papinskih misijskih djela kao pripremu za 94. Svjetski dan misija, koji se obilježava u nedjelju, 18. listopada diljem cijelog svijeta s geslom “Evo me, mene pošalji”. Nadahnuti riječima Svetog Oca, svi smo pozvani u obitelj misionara širom svijeta koji kažu: još smo ovdje.
 
Video čine svjedočanstva vjerskih vođa misijskih područja poput kardinala Charlesa Maung Boa, nadbiskupa Yangona u Mianmaru ili španjolskog isusovca Kikea Figaredoa, apostolskog prefekta Battambanga u Kambodži i misionara raznih nacionalnosti. Među njima je i španjolski svećenik José María Cantal Rivas, koji djeluje na području međureligijskog dijaloga u Alžiru, o. Anton, malteški misionar u Guatemali – župnik u prašumi, s. Francise, Irkinja koja djeluje u Pakistanu i radi s najmarginaliziranijima u društvu. U video je i hrvatska misionarka s. Veronika Ćibarić koja djeluje sa sestrama milosrdnicama na Salomonskim Otocima.
 
Misionari su poslali poruku da svi smo pozvani ostati vjerni misijama i u vremenima nedaća koja sada proživljavamo. „Imati misiju znači voljeti, a ljubav sve čini mogućim, zbog toga ćemo nastaviti biti ovdje“, jednoglasno su poručili misionari diljem svijeta.
 
Naši su se životi promijenili, čini se da je sve neizvjesno, ali jedno je sigurno: misionari nastavljaju davati svoje živote, nastavljaju sa svojim narodom bez obzira što se dogodilo. I kad svi drugi odu misionari ne ostavljaju ljude jer žive s njima i dijele njihovu svakodnevnicu. Surađujte kako bi njihov rad i dalje bio moguć.
Video pogledajte na https://youtu.be/Tam-uCJ0hlM
 
#missioHR
#Svjetskidanmisija
#jošsmoovdje