Na svetkovinu Bogojavljenja i Dan Svetog Djetinjstva, 6. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali. Uvodeći u misno slavlje biskup je istaknuo kako je veliko otajstvo koje slavimo svetkovinom Bogojavljenja: Bog se nije objavio tek pojedincima, nego njegov silazak na zemlju ima značenje za svakog čovjeka i za čitav svemir. 
Voda koja je u predvečerje ove svetkovine blagoslovljena znak je da je sva priroda u utjelovljenju Božjeg Sina dobila novu kvalitetu postojanja. Kazao je kako navedenu istinu da se Bog objavio svim ljudima i svim narodima izražava i Dan Svetog Djetinjstva koji danas također slavimo, želeći našu pozornost usredotočiti na djecu diljem svijeta, napose u misijskim zemljama, koja žive u materijalnoj oskudici i lišena su mogućnosti da si kroz školovanje izgrade budućnost. Pozvao je sudionike slavlja da mole za njih, a na svršetku daruju svoj novčani prilog. Posebni pozdrav uputio je skupini vjeroučenika koji su pod vodstvom s. Karoline Mićanović prije početka misnog slavlja scenski uprizorili poklon mudraca novorođenom Isusu kralju i podsjetili na Dan Svetog Djetinjstva. Sve pak sudionike slavlja pozvao je da u svoje molitve uključe i one koji su pogođeni potresom u Petrinji, Sisku, Glini i okolici, i kojima je u našoj domovini dodijeljeno otajstvo patnje i trpljenja, sjedinjenosti s Isusom patnikom na križu.
U homiliji biskup je kazao kako smo nesposobni govoriti o otajstvu današnje svetkovine, kad nam u pomoć ne bi pritekla naviještena Božja riječ. U svetim čitanjima poslagane su određene osobe, složen je mozaik događaja, ali ono što je otajstvena objava Božja iznad i u dubini zbivanja, nije lako razumjeti našim umnim sposobnostima, nego se u to možemo uključiti vjerom i tako postati njegovim dionicima. Ponajprije podsjetio je da nas Bog želi pokrenuti na akciju, kako svjedoči prorok Izaija u ulomku prvog čitanja, pozivajući nas da ustanemo i iziđemo iz tame, te se pridružimo povorci onih koji su obasjani Božjim svjetlom već krenuli njegovim putem. Ustvrdio je da nam mudraci, o kojima je riječ u evanđeoskom ulomku, vođeni zvijezdom došli u Jeruzalem na dvor kralja Heroda, pomažu tragati za odgovorima na egzistencijalna pitanja do kamo i mi trebamo stići i kakvo nam je svjetlo potrebno na našem životnom putu. Za razliku od kralja Heroda, – kojega ne zanima ni zvijezda, ni svjetlo, ni put, nego samo njegov vlastiti politički interes, i koji je, čuvši tumačenje  proročanstva o rođenju novoga kralja u Betlehemu vidio samo opasnost za svoju vladavinu, počeo smišljati strategiju kako da pod svaku cijenu ostvari svoje sebične interese. Mudraci su pak po proročkoj naznaci pošli u Betlehem, i u djetetu Isusu koje su ondje pronašli, prepoznali veliki Božji naum o nama ljudima, i u svoj ljudskoj poniznosti i skromnosti prignuli koljena pred tim djetetom i njegovom majkom, ustvrdio je biskup.
Na svršetku misnog slavlja biskup je zahvalio vjeroučenicima što su nas svojim uprizorenjem podsjetili na mudrace koji su krenuli Božjim putem svjetla, a sudionike slavlja je pozvao da na izlasku iz Katedrale daruju svoj novčani prilog za siromašnu djecu.