Osnovna škola Hreljin zaključila je još jedan Tjedan dobrote svojom tradicionalnom božićnom priredbom, za koju su ove godine odabrali skrovitu i malenu crkvu sv. Ivana Krstitelja na Zlobinu. Prostor crkve velikodušno je ustupio vlč. Miroslav Pergl, prema posebnoj želji ravnatelja OŠ-a Hreljin Zorana Pavletića. Crkvica je te večeri uistinu bila premalena za sve one koji su željeli uživati u recitacijama i glazbenim točkama učenika. Upravo ta skrovitost i malenost podsjeća na otajstvo Božića, koji je rođen daleko od očiju javnosti.

Predvođeni vjeroučiteljem Antonijom Šarinom, zajedno s ostalim učiteljima, učenici OŠ-a Hreljin marljivo su se pripremali, izrađujući nakit, ukrase, čestitke i ostale predmete, koje su nakon božićne priredbe ponudili na prodaju posjetiteljima, a sve s jednim ciljem: pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ove godine posebno smo se povezali s Papinskim misijskim djelima u RH i uključili u akciju Djeca pomažu djeci prikupljanjem novčanih sredstava za djecu Zambije.
Tjedan dobrote simbolično je započeo na spomendan sv. Nikole. Tog popodneva milosrdne sestre Svetog Križa na Sušaku otvorile su vrata svojeg samostana, a još više i vrata svojeg srca, polaznicima vjeronaučne humanitarne skupine. Sestre su poučile učenike kako izraditi samostanske medenjake. Upravo su te medenjake učenici prodavali nakon humanitarne priredbe, koja je održana zadnjeg dana Tjedna dobrote, na Sv. Luciju. Sestra Mirjam učenike je upoznala s djelovanjem milosrdnih sestara Svetog križa u Rijeci te iskazala želju za nastavkom te divne suradnje.
Antonio Šarin