Osamnaestu godinu zaredom održana je dobrovoljna akcija branja maslinovih grančica „Malih misionara“ iz Malog Lošinja uoči nedjelje Cvjetnice.
Učenici petih razreda OŠ-a Marija Martinolića iz Malog Lošinja, zajedno s vjeroučiteljem Markom Karčićem i župljaninom Markom Hirschem, krenuli su u branje i sortiranje grančica.  
Iako je dan bio kišan i vjetrovit, žrtvovali smo ugodu tople učionice i krenuli u branje grančica za župe kontinentalne Hrvatske, u kojima zbog klime ne uspijevaju masline. Ubrane grančice odnijeli smo u prostore škole, složili u kartonske kutije i pripremili za slanje. Tako je i ove godine više od tisuću komada maslinovih grančica s otoka Lošinja trudom „Malih misionara“ otišlo u naše župe u unutrašnjosti domovine.
U samoj provedbi akcije pomogle su učiteljice Martina Kalac, koja je dogovorila dan obrezivanja, i Danijela Kalac Desanti, koja je pripomogla u koordinaciji akcije. Zahvalni smo i ravnateljici, koja je prihvatila akciju branja maslinovih grančica te ju već niz godina i potiče darujući školske maslinove grančice. Sav novac prikupljen prodajom grančica najprije odlazi u Nacionalni misijski ured u Zagrebu, a zatim se šalje u misijske zemlje našim misionarima.  
Nakon vremena provedena zajedno na svježem zraku te u druženju u školi svi smo zadovoljni otišli doma znajući da smo svojom dobrom voljom i ovaj Uskrs pomogli bližnjima u potrebi.   (MK)

Ostavite komentar

Komentiraj
Name
E-mail