„Ovo je trenutak velike radosti za Papinska misijska djela širom svijeta. Izuzetno smo sretni jer je Kongregacija za kauze svetih javno objavila priznanje čuda pripisanog zagovoru službenice Božje Pauline Jaricot, francuske laikinje, utemeljiteljice Papinskog misijskog djela za širenje vjere, prvoga Papinskog misijskog djela. Ovo je vrlo važan korak: to znači da njezina predanost služenju misijama, molitvom i milosrđem, govori i da je ono još uvijek značajno za sveopću Crkvu “, izjavio je za Fides mons. Giampietro Dal Toso, predsjednik Papinskih misijskih djela i pomoćnik tajnika Kongregacije za evangelizaciju naroda, komentirajući proglašenje dekreta Kongregacije za kauze svetaca.
26. svibnja 2020. Sveti otac Franjo ovlastio je kardinala Angela Becciua, prefekta Kongregacije za kauze svetaca, da donese dekret o čudu pripisanom zagovoru službenice Pauline Marie Jaricot, osnivačice Djela za širenje vjere i žive krunice, rođene 22. srpnja 1799. u Lyonu (Francuska), a umrle 9. siječnja 1862. u istome gradu.
Paulina Marie Jaricot, rođena u Lyonu, u razdoblju političkih i kulturnih preokreta, osnovala je 1822. godine Djelo za širenje vjere, s karakteristikom univerzalnosti. Imala je intuiciju da problem misijske suradnje nije u pomoći ovoj ili onoj misiji, već svima bez iznimke. Bila je u nastanku velikog pokreta misijske suradnje koji je trebao postupno uključivati cijelu Crkvu. Strastvena u širenju Kraljevstva Božjega, bila je čvrsto uvjerena da misijsko djelo ne proizlazi iz njegove učinkovitosti ni iz ljudskih resursa, nego isključivo od Boga.  Godine 1826. osnovala je pokret Žive krunice, skupine ljudi kojima je svaki mjesec, nakon mise, bilo povjereno da mole jednu deseticu krunice za misije. U njenom životu nisu nedostajali križevi, a posljednje godine svog života provela je u najvećem siromaštvu. Sveti Ivan XXIII. 25. veljače 1963. proglasio ju je časnom službenicom Božjom. (Agenzia Fides 27.05.2020.)