Već treću godinu zaredom u trodnevnici prije svetkovine sv. Petra, zaštitnika župe, u šibenskoj četvrti Vidici održava se blagoslov auta, motora i bicikala. Ove godine blagoslov je proslavljen u subotu 27. lipnja 2020. nakon večernje svete mise, koju je predslavio Gabrijel Jagerinac.  

Župnik fra Ivan Penava pozvao je na kraju mise župljane da se okupe izvan crkve, pred župnom kućom, da bi blagoslovili vozila u kojima su došli. Okupljeni vjernici dovezli su svoja vozila bliže župnoj kući, a našao se i pokoji motor i bicikl. Nakon blagoslova, u kojem su sudjelovali i ovogodišnji prvopričesnici, prikupljali su se milodari za kupnju prijevoznih sredstava za misionare u sklopu humanitarne akcije MIVA. Darovateljima su poklonjene naljepnice sa slikom kipa sv. Kristofora, koji se nalazi na oltaru šibenske katedrale.
Vjerujemo da će ovaj blagoslov pomoći vjernicima da svojim vozilima sigurnije stignu k svojim ciljevima, a nadamo se i da će ova mala donacija pomoći našim misionarima da dobiju nova vozila za svoje potrebe.