Učenici Osnovne škole „Zorka Sever“ iz Popovače svake godine pokušavaju na drugačiji način djelovati u korizmi, da bi rasli u vjeri i razvijali osjećaj za one koji su u potrebi. Ove korizme svatko od njih izabrao je svoju korizmenu odluku, a odluke su izabrali pomoću digitalnog alata Worldwall i igre Čudnovati kotač.
Nekoliko učenika dobilo je tako kao korizmeni zadatak izraditi svoju kasicu. Bili su veoma maštoviti. Neki su iskoristili staklenke i limenke, a drugi su kasice izrađivali od papira i sve ih lijepo ukrasili. Odlučili su odreći se slatkiša ili kojih drugih njima bitnih stvari, a sačuvani novac ubaciti u pripremljenu kasicu.
Mi vjeroučitelji tijekom godine često im govorimo o misionarima i misijama i o tome kako žive njihovi vršnjaci diljem svijeta. Zato su prikupljena sredstva odlučili darovati za misije, da bi bi svojim malim prilogom pomogli barem jednomu djetetu.
Usprkos pandemiji Covid-19 učenici su uspjeli biti ustrajni i ispunili su svoje korizmene odluke. Pokazali su da imaju veliko srce i da bez obzira na sve za njih djelotvorna ljubav ostaje i dalje najvažnija.

Marina Međimurec Čupić, vjeroučiteljica